top of page
  • experimentoyprueba

QUÈ EXPLIQUEN ELS DIBUIXOS?

Actualizado: 16 may 2020

Hola classe!


Com esteu? Teniu ganes d'iniciar la nova proposta que us porto avui?


L'altre dia us vaig presentar la lectura del llibre A través de mis pequeños ojos de Emilio Ortiz, i pels comentaris que m'heu anat fent, crec que us està agradant molt. Doncs avui us porto una nova activitat que espero que us agradi també.


Recordeu que avui ens han visitat uns companys de 3r d'ESO a classe per presentar-nos el llibre il·lustrat que han fet? Són uns artistes! Quan han vingut us han entregat a cadascú una còpia del seu llibre, Una capsa de cartró, de manera que l'aprofitarem i treballarem l'escriptura a partir dels dibuixos que han creat. Què us sembla? Teniu ganes de donar vida a les imatges i crear històries?


Aquesta vegada us proposo un nou recurs a partir del qual treballar: Story Wars. Aquesta plataforma ens permet iniciar una història i deixar que una altra persona la continuï, i per tant, també ens permet intervenir en la història d'una altra persona. I exactament això serà el que farem. Crearem tantes històries com persones sou a l'aula a partir de les mateixes imatges i seguint el mateix ordre, és a dir, seguirem l'ordre en el qual apareixen els dibuixos en el llibre.


Heu d'estar atents a l'explicació de l'activitat! Si teniu algun dubte després de llegir-la amb calma, em podeu preguntar allò que no hagi quedat clar i us intentaré resoldre tots els dubtes.


Cadascú de vosaltres començarà una història a la plataforma que us he presentat en el paràgraf anterior. Per fer-ho, adjunteu el dibuix de la primera pàgina del llibre il·lustrat a partir del qual iniciareu la vostra història. Heu d'estar molt atents a les errades de tota mena, tant de lèxic com d'ortografia, entre d'altres.


Una vegada que publiqueu el començament de la història que heu cregut convenient per donar sentit a la primera imatge, haureu de continuar la història que ha iniciat un altre company o companya, és a dir, anireu a l'entrada que hagi fet una altra persona i adjuntareu el segon dibuix i continuareu aquella història i no la que vosaltres haureu començat. Perquè no hi hagi dubtes, se seguirà l'ordre de la llista de classe per determinar qui continua la història de qui, és a dir, durant el primer canvi, el primer de la llista continuarà l'escrit del segon de la llista, el segon al del tercer, i així successivament. I cada cop que canviem de dibuix es continuarà amb la història d'un altre company o companya i cada vegada haureu d'adjuntar la imatge a la qual fareu referència amb el fragment que escriviu. D'aquesta manera la tasca s'anirà complicant cada vegada més, perquè haureu de llegir més contingut i us haureu d'adaptar al fil de cada història.


Recordeu de prestar atenció a la concordança i a la coherència del relat, heu de llegir atentament la història del company o companya que us hagi tocat i donar-li una continuació lògica a partir del dibuix del llibre il·lustrat que us toca en cada ocasió.


Continuareu d'aquesta manera fins que s'acabin els dibuixos, és a dir, fins que acabem el llibre. En acabar, entre tots, haureu aconseguit crear 25 històries diferents!


Tota aquesta feina no s'acabarà aquí, us avanço el que farem quan ens tornem a veure. Posarem en comú totes les històries que haureu creat conjuntament i farem un petit debat perquè pugueu expressar com us heu sentit i si us ha agradat la proposta, ja que m'interessen molt les vostres opinions per poder adaptar-me i continuar millorant, perquè encara que jo sigui la vostra mestra, mai us oblideu que vosaltres m'ensenyeu alguna cosa nova cada dia.


Aquí us comparteixo la portada i la primera pàgina del llibre amb el seu dibuix corresponent perquè comenceu a pensar, però recordeu que teniu el llibre il·lustrat a casa i que el pròxim dia l'haureu de portar a classe.








Aquesta vegada heu creat la història a partir de les il·lustracions que han dissenyat els vostres companys i companyes, però que us semblaria que un dia creem entre tots el nostre propi llibre il·lustrat? Us agrada la idea? Aneu-vos-ho pensant i ho parlarem a classe tots junts per prendre la decisió entre totes i tots.

4 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page